اینترنت اشیاء در تربیت بدنی: کاربردها و چالش ها
کد مقاله : 1016-CNF
نویسندگان
محمدمهدی نامی *1، یدالله آزادی2، مرتضی ضیغمی3
1دانشگاه فرهنگیان- پردیس شهید چمران- تهران
2دانشگاه فرهنگیان چمران
3پردیس چمران- فرهنگیان
چکیده مقاله
رشد سریع فناوری‌های نوین موجب دگرگونی و پیشرفت در حوزه های مختلف از جمله تربیت بدنی شده و نحوه عملکرد تیم ها، تمرین ورزشکاران و مشارکت طرفداران را تغییر داده است. در خط مقدم این انقلاب دیجیتال، اینترنت اشیا قرار دارد؛ شبکه ای از دستگاهها و حسگرهای به هم پیوسته که چشم انداز ورزش را متحول نموده است. از ابداع راه‌حل‌های مرتبط برای ورزشکاران گرفته تا تنظیم برنامه‌های تناسب اندام روزانه برای کاربران، تجهیزات ورزشی و مفهوم "استادیوم هوشمند" می‌تواند فرصت‌های بی نظیری را برای ورزش کشور باز کند.
اینترنت اشیاء می‌تواند به ورزشکاران کمک کند تا عملکرد و کارایی خود را ارزیابی کنند. تجهیزات و پوشاک هوشمند اطلاعات مربوط به عملکرد و پیشرفت ورزشکاران را جمع‌آوری نموده و تجزیه و تحلیل مرحله به مرحلۀ این اطلاعات، مربی از وضعیت ورزشکار مطلع شده و برنامه‌ریزی و طرح مناسب را انتخاب می نماید. این امر در آموزش مربیان تربیت بدنی نقش موثری خواهد داشت. سازمان‌های ورزشی نیز از اینترنت اشیا برای افزایش کارایی محل برگزاری مسابقات، ارائه پیشنهادهای شخصی‌سازی شده و مشارکت طرفداران از قبیل ساخت استادیوم‌های هوشمند با خدمات ممتاز مانند مسیرهای استادیوم، پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی، ارتقای صندلی‌ها و پخش مجدد 360 درجه استفاده می‌کنند.
در این مقاله, مفهوم و مزایای فناوری های نوین در آموزش تربیت بدنی، کاربرد این فناوری در برخی رشته‌ها و تجهیزات ورزشی بررسی و به برخی چالش‌ها از قبیل تامین زیرساختهای لازم، آموزش نیروی انسانی، ملاحظات فنی و هزینه‌های موردنیاز پرداخته می‌شود.
کلیدواژه ها
فناوری اطلاعات و ارتباطات، اینترنت اشیاء، مدیریت ورزشی، تربیت بدنی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر