مقایسه دانش محتوای عمومی، دانش محتوای تخصصی وپداگوژی بر عملکرد دوهای بامانع دانشجو‌معلمان رشته آموزش تربیت‌بدنی
کد مقاله : 1029-CNF
نویسندگان
روح الله محمدی میرزایی *
عضو هیئت علمی گروه آموزش تربیت بدنی پردیس شهید چمران
چکیده مقاله
زمینه و هدف: پداگوژی یا دانش محتوای تعلیم و تریت PCKتعاملی از چندین پایگاه دانش است که معلم بر اساس آن تصمیم می‌گیرد که چه تکلیفی را انتخاب وآنرا چگونه تدریس کند. در این مطالعه ما از معیارهایCCK وSCK وPCKبرای آموزش دوهای بامانع در واحد درسی آموزش دو و میدانی دانشجومعلمان پردیس شهید چمران استان تهران استفاده شده است.
روش: دوهای بامانع را در قالب یک جلسه ۹۰ دقیقه‌ای به دانشجومعلمان سه کلاس درس؛ هر کلاس ۱۸نفر در مجموع ۵۴نفر به سه روش مختلف آموزش داد. کلاس اول بدون مداخله عملی و در قالب دانش محتوایی عمومی CCK با حضور در کارگاه به مدت 90 دقیقه آموزش داده شد. سپس کلاس دوم در قالب یک جلسه ۹۰ دقیقه‌ای با مداخله عملی در قالب دانش محتوایی تخصصیSCK آموزش داده شد. در نهایت کلاس سوم یک جلسه ۹۰دقیقه‌ای با مداخله عملی در قالب پداگوژی PCK آموزش داده شد.
یافته‌ها: اجرای مهارت در کلاس‌های SCK و PCK با کلاس CCK تفاوت اساسی داشت. تعداد توصیف‌ها،نشانه‌هاو بازخوردهای مشابه خاص در کلاس‌های SCKوPCKدر مقایسه با کلاسCCK بیشتر مشاهده شد. در کلاس‌هایSCKوPCKدر مقایسه با کلاس CCKتعداد اجراهای صحیح و تعداد اجراهای با دقت کمتر و تا حدی صحیح بیشتری مشاهده شد.دانشجومعلمان کلاس‌های SCKوPCKنسبت به کلاس CCK درصد بالاتری از زنجیره‌های حرکتی صحیح و درصد پایین‌تری از زنجیره‌های حرکتی ناکارآمد را انجام دادند. دانشجومعلمان کلاس‌های SCK وPCKنسبت به دانشجومعلمان کلاس CCKدر تمام سطوح مهارتی عملکرد بهینه‌تری از خود نشان دادند.
بحث و نتیجه گیری: سطح تغییرات در کلاسPCK نسبت بهCCK وSCKدر دو حوزه متفاوت بود: نحوه ارائه تکالیف و متناسب بودن تکالیف انتخاب شده با عملکرد دانشجومعلمان. لذا استفاده از کارگاه دانش محتوایی عمومیCCKبرای توسعه حرفه ای دانشجومعلمان پیش از خدمت و ضمن خدمت مستلزم بررسی بیشتر از منظر محتوا و سازماندهی بسته‌های دانش افزایی محتوایی آموزشی تربیت بدنی بخصوص در آموزش دو و میدانی است.
کلیدواژه ها
پداگوژی، آموزش دو و میدانی؛ دانش محتوایی تخصصی؛ دانشجو معلم؛ تربیت معلم
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی