نقش ویتامین E در ورزش و فعالیت‌های بدنی در المپیاد‌های دانشجویی
کد مقاله : 1090-CNF
نویسندگان
محمدعلی رمضانی مقدم آرانی *1، حامد علیزاده پهلوانی2
1دانشجو کارشناسی، رشته آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان، واحد شهید آیت نجف‌آباد
2استادیار، رشته آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید باهنر اصفهان
چکیده مقاله
المپیادهای دانشجویی توانایی‌های جسمی دانشجویان را به چالش می‌کشند و در حالی که جذاب و لذت بخش هستند همراه با خطراتی مانند آسیب، التهاب، خستگی و استرس اکسیداتیو می‌باشند. رادیکال‌های آزاد به طور طبیعی در حین ورزش، به ‌ویژه در فعالیت‌های با شدت بالا یا طولانی‌ مدت افزایش می‌یابند و می‌توانند منجر به آسیب عضلانی، التهاب و اختلال سیستم ایمنی شوند که بر ریکاوری ورزشکاران تأثیرگذار است. با این حال، دانشجویان با مصرف غذاهای حاوی ویتامین E می‌توانند خود را از این آسیب‌های احتمالی محافظت کنند و عملکرد استقامتی، سیستم ایمنی و ریکاوری عضلات خود را افزایش دهند. زیرا ویتامین E دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند. ویتامین E با تحریک تولید گلبول‌های سفید خون، سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند و از غلظت سیتوکین‌های التهابی TNFα، IL-1β و IL-6 ناشی از ورزش جلوگیری می‌کند. ویتامین E نشانگرهای آسیب عضلانی مثل کراتین کیناز (CK)، مالون دی‌آلدئید (MDA)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) را کاهش می‌دهد و باعث افزایش قابل توجهی در آمادگی هوازی و IgA و IgM در سیستم ایمنی پس از تمرینات استقامتی با شدت متوسط می‌‌گردند. ویتامین E نیز آسیب DNA و تغییر شکل گلبول‌های قرمز خون ناشی از ورزش‌های استقامتی را کاهش می‌دهد و باعث بهبود ظرفیت استقامتی و افزایش سطح HDL می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد غذاهای حاوی ویتامین E با دوز 13.5 تا 938 میلی‌گرم می‌توانند بر افزایش ویژگی آنتی‌اکسیدانی، افزایش استقامت، افزایش عملکرد سیستم ایمنی، بهبود ریکاوری عضلانی و کاهش التهاب ورزشکاران تأثیر بگذارند.
کلیدواژه ها
ویتامین E، ورزش، فعالیت بدنی، التهاب، استرس اکسیداتیو.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر