نقش ویتامین E در ورزش و فعالیتهای بدنی در المپیادهای دانشجویی |
کد مقاله : 1090-CNF |
نویسندگان |
محمدعلی رمضانی مقدم آرانی *1، حامد علیزاده پهلوانی2 1دانشجو کارشناسی، رشته آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان، واحد شهید آیت نجفآباد 2استادیار، رشته آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید باهنر اصفهان |
چکیده مقاله |
المپیادهای دانشجویی تواناییهای جسمی دانشجویان را به چالش میکشند و در حالی که جذاب و لذت بخش هستند همراه با خطراتی مانند آسیب، التهاب، خستگی و استرس اکسیداتیو میباشند. رادیکالهای آزاد به طور طبیعی در حین ورزش، به ویژه در فعالیتهای با شدت بالا یا طولانی مدت افزایش مییابند و میتوانند منجر به آسیب عضلانی، التهاب و اختلال سیستم ایمنی شوند که بر ریکاوری ورزشکاران تأثیرگذار است. با این حال، دانشجویان با مصرف غذاهای حاوی ویتامین E میتوانند خود را از این آسیبهای احتمالی محافظت کنند و عملکرد استقامتی، سیستم ایمنی و ریکاوری عضلات خود را افزایش دهند. زیرا ویتامین E دارای خواص آنتیاکسیدانی است و میتواند از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کند. ویتامین E با تحریک تولید گلبولهای سفید خون، سیستم ایمنی را تقویت میکنند و از غلظت سیتوکینهای التهابی TNFα، IL-1β و IL-6 ناشی از ورزش جلوگیری میکند. ویتامین E نشانگرهای آسیب عضلانی مثل کراتین کیناز (CK)، مالون دیآلدئید (MDA)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) را کاهش میدهد و باعث افزایش قابل توجهی در آمادگی هوازی و IgA و IgM در سیستم ایمنی پس از تمرینات استقامتی با شدت متوسط میگردند. ویتامین E نیز آسیب DNA و تغییر شکل گلبولهای قرمز خون ناشی از ورزشهای استقامتی را کاهش میدهد و باعث بهبود ظرفیت استقامتی و افزایش سطح HDL میشود. بنابراین به نظر میرسد غذاهای حاوی ویتامین E با دوز 13.5 تا 938 میلیگرم میتوانند بر افزایش ویژگی آنتیاکسیدانی، افزایش استقامت، افزایش عملکرد سیستم ایمنی، بهبود ریکاوری عضلانی و کاهش التهاب ورزشکاران تأثیر بگذارند. |
کلیدواژه ها |
ویتامین E، ورزش، فعالیت بدنی، التهاب، استرس اکسیداتیو. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |