مهارت برقراری ارتباط موثر معلم با دانش آموزان
کد مقاله : 1179-CNF
نویسندگان
سعیده مزیدی شرف آبادی *، اسما لشکری
دانشگاه فرهنگیان پردیس نسیبه
چکیده مقاله
مهارت برقرارى ارتباط مؤثر، از مهم ترین زمینه هـاى سـلامت افراد در زنـدگی است. از آنجایی که برقراری ارتباط موثر در سایه شیوه ی مدیریتی کلاس معلم قرار می گیرد؛ در نتیجه پرداختن به شیوه های نوین مدیریتی ضروری است. با توجه به اهمیت هیجانات حسی در تدریس، معلم به عنوان فردی حس آگاه یا حس محرک شناخته می شود. معلم حس آگاه خود هدایتگر کلاس است و قدرت تعیین و مطرح کردن موضوعات مختلف در کلاس را دارد.
در این پژوهش جستجوی مقالات در پایگاه های تخصصی انجام شد و مقالات مختلفی براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند ، این تحقیق با روش توصیفی انجام شده است. داده ها به روش کتابخانه ای و فیش برداری گردآوری شده و به منظور تحلیل، از طبقه بندی، نقد و ارزیابی داده ها استفاده شده است.
با توجه به تحقیق انجام شده معلم برای ایجاد یک ارتباط سازنده ابتدا باید به ساختن و پرداختن عوامل روانشناختی خود؛ مثل لحن صدا ، ویژگی های اخلاقی و تعهد و… بپردازد، سپس برای رفع موانع ارتباطی؛ مثل لحن دستوری،تحقیر، قضاوت و… تلاش کند .در این زمینه نیازمند یک بستر آموزشی خلاقانه نیز هستیم که با معرفی الگوی هیجامد و تبدیل معلم به یک معلم حس آگاه و حس محرک به آن پاسخ داده ایم. توجه به هیجانات و درک دانش آموزان در سنین مختلف و مشارکت دادن هرچه بیشتر آن ها در امور آموزشی، اصلی مهم در الگوی تدریس هیجامد است که خود عاملی مهم در ایجاد یک ارتباط موثر می باشد.
کلیدواژه ها
واژگان کلیدی: برقراری ارتباط، الگوی هیجامد، معلم، دانش آموز
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر