سواد جسمانی، دانش آموز، مدرسه، معلم تربیت بدنی،
کد مقاله : 1260-CNF
نویسندگان
محمد مرادی *1، شهرام سلیمی2، مهدی الفتی3، ستار قبادی1، جواد خاوری1
1اداره آموزش و پرورش کرمانشاه
2شهرام سلیمی، دانشجوی دکترا مدیریت ورزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ، سنندج ، ایران
3اداره آموزش و پرورش استان کرمانشاه
چکیده مقاله
سواد جسمانی را می توان انگیزه، اعتماد به نفس، شایستگی جسمانی، دانش و درک افراد از رشد به منظور ادامه فعالیت بدنی در سطح مناسبی از سرتاسر عمر تعریف کرد. مدرسه به عنوان مکانی که فعالیت بدنی به سبب کلاس درس تربیت بدنی در آن اجباری و رایگان است، می تواند در شکل گیری، بهبود و توسعه سواد جسمانی نقش مهمی ایفا کند. هدف این تحقیق شناسایی فاکتورهای سواد جسمانی در بین دانش آموزان است. برای این منظور پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی شد. پرسشنامه شامل دو بخش بود. در بخش اول عواملی به عنوان فاکتورهای سواد جسمانی پیشنهاد داده شد و از کارشناسان خواسته شد که از میان آنها فاکتورهای سواد جسمانی را مشخص نمایند. در بخش دوم پیشران ها و موانع توسعه سواد جسمانی را پیشنهاد دادیم و از کارشناسان خواسته شد که تاثیر هر عامل را از یک تا پنج مشخص نمایند.
نتایج نشان داد که عواملی مانند انجام مهارت های حرکتی بنیادین با اعتماد به نفس، ارزش قائل شدن برای بهبود فعالیت بدنی خود، مشارکت در بازی ها و فعالیت های بدنی و داشتن تناسب بدنی مناسب و اهمیت دادن به آن به عنوان فاکتورهای سواد جسمانی در بین دانش آموزان شناخته شدند. عواملی مانند سبک زندگی افراد و خانواده ها و نوع تغذیه از موانع توسعه سواد جسمانی در بین دانش آموزان بودند. همچنین عواملی مانند امکانات و تجهیزات ورزشی مدرسه و محله به عنوان بهبود دهنده های سواد جسمانی دانش آموزان شناخته شده است.
پیشنهاد می شود مسئولین تلاش کنند تا فضای ورزشی در مدرسه را توسعه دهند و امکان فعالیت بیشتر و بهتری را در کلاس درس تربیت بدنی فراهم نمایند. همچنین خانواده ها به سبک زندگی فعال روی آورند و سعی نمایند دانش آموزان را از بازی های رایانه ای جدا نمایند.
کلیدواژه ها
سواد جسمانی، دانش آموز، مدرسه، معلم تربیت بدنی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر